Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

Estimulació Musical

L'estimulació musical o iniciació a la música és l'oportunitat que donem als menuts per estimular el seu desenvolupament sobre la base d'eines musicals.

Des del curs 2013/2014 comptem amb l’aula d’Estimulació Musical a la nostra Escola, sent pioners en la implantació d’aquestes ensenyances a Algemesí. Aquesta iniciativa ve donada per la necessitat d’oferir una educació musical per als més menuts adaptada especialment per a ells i elles.

music conduktor 24 QUÈ ÉS L’ESTIMULACIÓ MUSICAL?

En l'estimulació general d'un xiquet, està provat que els procediments utilitzats en els estímuls musicals són molt més efectius en algunes àrees que altres no musicals. Però el que tenen d'especial és que només la música arriba a llocs als quals amb altres tècniques no es pot accedir ni treballar.

La finalitat de l'estimulació musical primerenca podem centrar-la:

  • Com a mitjà per al desenvolupament general de l’ infant, oferint-li una oportunitat extraordinària en la que a més podrà gaudir moltíssim.
  • Com a mitjà per al desenvolupament de capacitats específiques que intervenen i preparen l'infant per a l'aprenentatge musical. L'experiència en edats primerenques sens dubte asseurà bones bases per a la formació musical.

Les àrees de treball que es desenvolupen a l’estimulació musical es fonamenten a partir de contes i personatges, audicions on descobrim les qualitats del so (intensitat, pols...), jocs, balls, així com altres procediments tals com la percussió corporal, grafia musical, tallers instrumentals...

xylophone 24 A qui va dirigida?

L’Estimulació Musical està dirigida a xiquets i xiquetes de 5 i 6 anys, edats excel·lents per començar a introduir-los en el món de la música d’una forma divertida.

config