Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

Música en femení

En femení, març 2021Des de ja fa uns quants anys, març s’ha convertit en el mes per excel·lència de la dona, moment de reivindicar els nostres drets i el nostre lloc a la societat actual. Encara ens queda molt de camí perrecórrer, però la realitat és que les dones cada vegada ocupen un paper més important en tots els àmbits de la societat, i el món de la música no podia ser menys.

En termes generals, cada vegada hi ha més dones que es dediquen a la música de forma professional. Encara que predominen les dones instrumentistes, ja són moltes les que s’interessen per altres branques de la professió, com poden ser la direcció i la composició, i és el nostre deure oferir suport i visibilitat en un món que durant molt de temps ha sigut masculí al 100%.

Pel que fa a la Societat Musical d’Algemesí, podem dir que conformem una associació feminista, que camina des de fa molt de temps cap a la igualtat entre totes les persones. Des que l’any 1978 entraren les primeres dones a formar part de la Banda Simfònica, el nombre de components femenines ha anat creixent fins a representar actualment el 39% de l’agrupació. A més, podem preveure que aquest nombre seguirà creixent en els pròxims anys, igualant-se al percentatge de membres masculins, ja que les últimes fornades de nous músics són pràcticament 50% dones i 50% homes.

Si parlem de l’Escola de Música, cal remarcar que es treballa per a acabar amb els estereotips que encara existeixen a l’hora d’elegir un instrument. Les xiquetes no tenen pràcticament referents de dones instrumentistes de vent metall o percussió, per tant quasi sempre es decanten per instruments de vent fusta o corda, on troben exemples amb els quals se senten més representades. Per això, és la nostra tasca animar-les a iniciar-se en aquest tipus d’instruments, treball complicat, però que passet a passet anem fent realitat.

config