Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

L’Orquestra “José Moreno Gans” de la Societat Musical d’Algemesí

corda18Tot i que l’agrupació més representativa de l’associació algemesinenca és la Banda Simfònica, des de fa uns anys es promocionen els instruments de corda i l’Orquestra de la Societat Musical creix en nombre i qualitat.

Des de l’Escola de Música JMG s’aposta pels instruments de corda. Ja fa 15 anys que s’imparteixen classes dels instruments de la família de corda fregada: violí, viola, violoncel i contrabaix, i recentment s’ha començat també amb les classes de guitarra, sent en l’actualitat, amb vora cinquanta alumnes, l’escola de corda més nombrosa de la nostra ciutat.

Quan l’alumnat supera el primer curs passa a formar part d’un dels dos grups de corda de l’Escola que dirigeix la professora Merxe Fresquet, i on menuts i majors aprenen a seguir una batuta i a tocar en conjunt. Una vegada assolida aquesta etapa i amb molts més coneixements i habilitats musicals, l’alumnat passa a formar part de l’Orquestra “José Moreno Gans”. Al capdavant de l’agrupació, que compta amb una vintena de músics, trobem a l’algemesinenc Jordi Girbés, que porta des de la temporada 2011-2012 realitzant una bona labor que ha permés créixer a l’agrupació tant en qualitat com en quantitat, com es va poder comprovar al seu últim concert que va tindre lloc al Teatre Municipal el passat 18 de desembre, on l’Orquestra va sorprendre el seu públic amb un repertori fresc i divertit.

config