Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

Concert de la Nit del Retorn 2016

Concert Nit del Retorn 2016L’esperat concert, que cada any compta amb més espectadors, començarà a les 23.00 hores a la Plaça Major de la ciutat el pròxim dimarts 6 de setembre. L’acadèmica de l’AVL, Immaculada Cerdà, serà en aquesta edició la mestressa de cerimònies.

La Banda Simfònica d’Algemesí segueix amb la tradició d’aquest concert, el qual compta amb més d’un segle d’història, i prepara des de fa mesos un repertori per a gaudir amb tots els sentits. En aquesta ocasió es comptarà amb grans col•laboracions que faran del concert un espectacle inoblidable.

La primera part del concert estarà dedicada a la música espanyola. Veurem l’escenari de la Plaça Major convertit en un tablao flamenc amb la interpretació de l’obra “Palindromia flamenca” d’Antonio Ruda, amb la col•laboració de les ballarines Manin i Marina Coso i Néstor Mont a la guitarra. Els músics de la Banda, Samuel Sánchez i Marcos Naval, tocaran el saxo soprano solista i el caixó flamenc respectivament. Per tancar aquesta primera part del concert i abans del primer vol del Retorn, escoltarem l’obra “Hispània” del compositor alacantí Óscar Navarro, on la ballarina algemesinenca Manin Coso acompanyarà a la banda amb una coreografia que ha dissenyat exclusivament per a aquest concert.

Però el plat fort del concert arribarà a la segona part: el director de la Banda, Alberto Ferrer, ha escollit un espectacular repertori que promet ser el més ambiciós dels últims anys. En primer lloc escoltarem “Marte” i “Jupiter”, dos moviments de la suite que Gustav Holst va dedicar als planetes del nostre sistema solar. I per rematar el concert, una obra molt esperada tant pels nostres seguidors com pels músics de la Banda: l’obertura “1812” de Tchaikovsky. Aquesta obra, de gran dificultat tècnica en la seua transcripció per a banda, va ser escrita per commemorar la resistència russa davant les tropes de Napoleó i destaca pel seu apoteòsic final. Trons de pirotècnica emularan els canons d’artilleria i el campanar de l’església de Sant Jaume es convertirà en un instrument més de la Banda de la mà de la Colla de Campaners d’Algemesí. A més, també es comptarà amb la col•laboració de la secció de metalls de la Banda de la Unió Musical Polinyanense i la pirotècnica Crespo.

config