Pàgina de Facebook de la Societat Musical d'Algemesí Canal de YouTube de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Twitter de la Societat Musical d'Algemesí Pàgina de Google+ de la Societat Musical d'Algemesí

La Banda Simfònica d'Algemesí prepara un espectacular concert per a la Nit del Retorn

Concert Nit del Retorn 2015Com cada any la Banda Simfònica donarà el tret d'eixida a l’esperada Nit del Retorn amb un concert molt especial que espera ser un gran atractiu per a tots els públics.

El dia 6 de setembre tindrà lloc el tradicional concert de la Mare de Déu que ofereix la Banda Simfònica en honor de les festes majors d'Algemesí. Aquest any l’acte començarà a les 23:00 h, un poc més prompte, ja que s’aprofitarà la primera part del concert per a presentar el CD que l’agrupació algemesinenca porta mesos preparant. Sota el títol Sons d’un poble s’ha volgut fer un reconeixement a aquells compositors que s’han inspirat en la història i tradicions d’Algemesí per a realitzar les seues composicions.

El concert començarà amb una estrena absoluta: el pasdoble Tio Luís. Aquest és l’homenatge musical que Jordi Girbés Trull, membre de la Banda Simfònica d’Algemesí, ha volgut fer-li al músic Luís Miralles, qui va ser membre fidel i incansable de la Banda Simfònica durant més de 40 anys i president de la Societat Musical entre el 2002 i el 2006. Seguidament, s'interpretaran dues obres incloses al disc Sons d’un poble. En primer lloc Aljama, concert per a dolçaina i banda del compositor valencià Ferrer Ferran, interpretat pel reconegut dolçainer local Xavi Richart. Per tancar la primera part del concert i com a preludi del vol de campanes, escoltarem Muixerangues al cel, rapsòdia per a banda i dolçaines composta per Juan Carlos Sempere Bomboí. Per a aquesta peça la Banda comptarà amb la col·laboració de La Colla d’Algemesí, Xavi Richart i les dues colles muixerangueres de la ciutat. Una meravellosa peça inspirada en les festes de la Mare de Déu de la Salut i que de segur, junt amb tots els col•laboradors, aconseguirà emocionar al públic assistent.

Per a la segona part del concert el director artístic de l’agrupació, Alberto Ferrer, ha decidit fer una xicoteta mostra de l’espectacle Un concert de cine que va oferir la Banda Simfònica el passat mes de febrer i que va tenir gran acollida per part del públic. Acompanyades per projeccions a una pantalla gegant, s’interpretaran algunes de les bandes sonores més famoses de la història del cinema com són Indiana Jones, James Bond, El rey León, les més mítiques pel•lícules de l'oest i alguna que altra sorpresa.

config